matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
Mada666:
Czy zapis (log
7
6)
3
i log
7
6
3
są sobie równe?
15 lis 20:30
Nienor:
Nie. log
7
6
3
=3log
7
6≈3*0,92≈2,76 (log
7
6)
3
≈(0,92)
3
≈0,78
15 lis 20:34
krystek:
(logx)
3
=logx*logx*logx logx
3
=3logx
15 lis 20:36