infa c
dj: nie wiem dlaczego nie wykonuje się pętla
#include <stdio.h>
#include<math.h>
#include<time.h>
#include<stdlib.h>
#include"winbgi2.h"
void isInCircle()
{
int min=0, max=200; int x,y; int r=200;
int L=max−min+1;
srand(time(NULL));
x=rand()%L+min;
y=rand()%L+min;
if(x*x+y*y<=r*r) circle(x,y,3);
else
{line(x−5,y,x+5,y);
line(x,y+5,x,y−5);}
}
int main()
{
graphics(1000,1000);
line(0,0,200,0);
line(0,0,0,200);
line(0,200,200,200);
line(200,0,200,200);
circle(0,0,200);
for(int i=1;i<=100;i++)
isInCircle();
wait();
}
rysuje mi tylko jeden punkt