matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ania:
oblicz pole ściany bocznej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego. podana jest krawędz podstawy 8 cm i wysokośc ściany bocznej 10 cm.
9 cze 08:42
xpt:
P=1/2 * a * h a= 8cm h=10cm P=40 cm
2
9 cze 11:07