matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinacje
Nana:
Witam, potrzebuje pomocy dotyczącej prawdopodobieństwa − kombinacji. Niestety nie wiem skąd się biorą takie wyniki: (n) = n (n) = n(n−1) −−−> ułamek. (1) (2) 2 Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję
15 lis 18:55
Aga1.:
n
1
n!
(n−1)!*n
=
=
=n
1!*(n−1)!
(n−1)!
15 lis 18:58
Nana:
dziękuje bardzo
15 lis 18:59
Nana:
teraz już wszystko rozumiem
15 lis 19:02