matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CAŁKI
MATMA:
Całki:
x
2
−1
x
2
15 lis 18:20
ZKS:
x
2
− 1
x
2
1
1
=
−
= 1 −
x
2
x
2
x
2
x
2
15 lis 18:22
MATMA:
sorki tam miało być że licznik jeszcze do kwadratu!
15 lis 18:26
ZKS:
(x
2
− 1)
2
x
2
− 1
1
1
= (
)
2
= (x −
)
2
= x
2
− 2 +
x
2
x
x
x
2
15 lis 18:41