nierwonosci
ada: Pooomocy:((rozwiaz uklad rownan:
y=x+5
x2+y2=13
15 lis 17:34
konrad: podstaw y do drugiego równania
15 lis 17:35
ada: x+5/*x
y=x2+y2 =13 tak?
15 lis 17:38
krystek: 
x
2+(x+5)
2=13
15 lis 17:40
ada: i co dalej robie?
15 lis 17:56
konrad: rozwiązujesz
15 lis 17:58
ada: nie wiem jak...:((
15 lis 17:59
konrad: normalnie, f. kwadratową na pewno już miałaś?
15 lis 18:01
krystek: x2+x2+10x+25−13=0 i licz!
15 lis 18:01
ada: x4+10x+12=0 tak krystek?
15 lis 18:07
konrad: x
2+x
2 to nie x
4
15 lis 18:11
ada: 2x2 ?
15 lis 18:19
konrad: tak
15 lis 18:20
ada: czyli 2x2+10x+12=0
12x2+12=0 tak?
15 lis 18:37
krystek: A ile to 2 jabłka dodać 10gruszek =?
15 lis 18:40
konrad: matematyka.pisz.pl/strona/54.html
15 lis 18:41
krystek: 2x2+10x+12=0/2
x2+5x+6=0 teraz Δ x1 i x2
15 lis 18:46
olkaa: dzieki krystyek! nie wiem czy dobrze ale wyszlo mi x1 =−3 a x2 =−2
15 lis 19:04
Krzysiek : dobrze wyszlo
15 lis 19:14