2 pierwiastki z 3
adrian2001: hej mam narysować okrąg o promieniu 2 pierwiastki z3 a niewiem jak to zrobic prosze o
pomoc..........z góry dziekuje
15 lis 17:10
Mati_gg9225535: narysuj trójkąt prostokątny o boku 1cm i przeciwprostokątnej 4cm co da Ci drugą przyprostokątną
równą √3
15 lis 17:13
adrian2001: mogła bys mi to narysowac bo nie kumam
15 lis 17:17
Mati_gg9225535:

odmierzasz cyrklem 4 i zakreślasz z punktu x łuk przecinający prostą k
15 lis 17:17
Bogdan:

x = ?,
czy na pewno x =
√3?
15 lis 17:19
krystek:
15 lis 17:22
adrian2001: ale ja mam 2 PIERWIASTKI Z 3
15 lis 17:23
krystek: a √3+√3 to ile?
15 lis 17:25
adrian2001: X=2 pierwiastki 3
15 lis 17:30
krystek: I teraz w czym problem?
15 lis 17:35
krystek: x2+12=22
x=√4−1=√3
15 lis 17:38
adrian2001: mam narysowac okrąg o promieniu 2 pierwiastki z trzech i niewiem jak to zrobic sory ale nie
kumam
15 lis 17:40
krystek: weż w rozwartość cyrkla 2 odcinki dł √3
15 lis 17:42
adrian2001: to bedzie 4 cm tak
15 lis 17:51
krystek: 
jak 2
√3 maja być równe 4
15 lis 18:00
adrian2001: dzięki wam za pomoc
15 lis 18:08
adrian2001: to jest 3,4
15 lis 18:08