rozwiąż nierówność
Amanda: rozwiąż nierówność
−20x2−x+1>0
15 lis 15:43
bezendu1990: policz deltę
15 lis 15:44
Amanda: Δ=x{2}−80 ?
15 lis 15:46
Amanda: Δ=x2−80
15 lis 15:46
Saizou : Δ=(−1)2−4*1*(−20)
15 lis 15:47
15 lis 15:48
Amanda: x1= −1−9/−40=1/4
x2=−1+9/−40=−1/5?
15 lis 16:20
bezendu1990: | | 1 | | 1 | |
nie tak x1 =− |
| x2= |
| |
| | 4 | | 5 | |
15 lis 16:23
Amanda: nie może być tak jak mowisz
−10−40=14
8−40=−15
15 lis 16:27
Saizou : Δ=1+80=81
√Δ=9
| | 1+9 | | 10 | | 1 | |
x2= |
| = |
| =− |
| |
| | −40 | | −40 | | 4 | |
15 lis 16:30
bezendu1990: a mam Ci to udowodnić
15 lis 16:30
Amanda: Jeżeli możesz
15 lis 16:30
bezendu1990: to zrobił to za mnie już Saizou
15 lis 16:31
Amanda: Ok, dziękuje

, już zrozumiałam swój błąd , dzięki
15 lis 16:32