zaprzeczenie
Ola: Jak zaprzeczyc zdaniu ∀x∊Z{∃k∊Z (x=2k⋁ x=2k+1)→x2 +1>1
15 lis 15:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
∃x∊Z{∃k∊Z (x=2k⋁ x=2k+1) ⋀x2 +1≤1
15 lis 15:16
Ola: a tego istnieje nie powinno zamienic sie na dla kazdego? i czemu mniejsze rowne?
15 lis 15:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
a jakie jest zaprzeczenie a⇒b

powinno być i nie powinno

w normalnym opisie powinno być, ale tutaj ∀
k jest zapisem bez sensu
tak naprawdę ten kwatyfikator jest w sumie zbyteczny
15 lis 15:25
Ola: no w sumie masz racje

dziekuje
15 lis 15:26
Ola: a tu nic nie trzeba zmienic (x=2k⋁ x=2k+1)

? sorki ze sie takdopytuje ale zbyt lotnego umyslu
nie mam
15 lis 15:28