matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
mesia666:
Wyznacz x y = (2x−1)/(x+1)
15 lis 15:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówka:
2x−1
2x+2 − 3
3
=
= 2 −
x+1
x+1
x+1
15 lis 15:09
mesia666:
x = −3/(y−2) − 1
15 lis 15:16