Mam problem z zadankiem z algebry liniowej. Proszę o pomoc.
robsontt: Mam problem z pewnym zadaniem.
3x1 + 5x2 − x3 = 7
x1 − 2x2 + 3x3 = 4
5x1 + x2 + 5x3 = 15
Mam obliczyć 3 rozwiązania bazowe i rozwiązanie ogólne.
Będę wdzięczny za pomoc.
15 lis 11:33
15 lis 11:41
robsontt: dziękuję za materiały

teraz juz rozumiem
15 lis 11:53
robsontt: a mam jeszcze pytanie tutaj przy obliczaniu rozw. bazowych liczba niewiadomych jest większa od
liczby rownan i przez to uklad jest nieoznaczony, a u mnie liczba niew. = liczbie ukl rownan,
i wtedy mozliwe jest tylko 1 rozwiazanie
15 lis 12:00