matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logika
krystian22:
Proszę o pomoc w zadaniu: A
n,m
= {x∊R: |x−m| <
1
n
}
∞
∞
a) ∩ ∪ A
n,m
= n=1 m=1
∞
∞
b) ∪ ∩ A
n,m
= m=1 n=1
15 lis 01:28
aniabb:
15 lis 07:58
aniabb:
chyba w obu przypadkach zbiór N
+
15 lis 07:59