dla jakich kątów x nalezy (-180 stopni:180 st) sinx=-0,18
ciekawy:
14 lis 22:20
ciekawy:
14 lis 22:22
aniabb: −180<x<0
14 lis 22:23
ciekawy: dla jakich katow x nalezy (−180 st ; 180st) sin x=−0,18
14 lis 22:24
ciekawy: anibab wyrazniej
14 lis 22:27
aniabb: x=−10,37° lub −169,63°
14 lis 22:29
ciekawy: mozesz mi napisac wszystko pokoleji jak to rozwiazac?
14 lis 22:30
ciekawy:
14 lis 22:31
14 lis 22:32
ciekawy: a prosciej sie nie da? matematyczka nie uwierzy......
14 lis 22:35
pomozcie: dla jakich katow x nalezy (−180st ;180st) sin x=−0,18
jak to rozwiazac?
14 lis 22:42
aniabb: a która to klasa i jaki temat był?
14 lis 23:03
aniabb: bo jak zakres to jeszcze możesz napisać
−180° < x < −150° lub −30° < x < 0°
14 lis 23:07
aniabb: bo sin(−30°)=−0,5 którą to wartość trzeba znać na pamięć i sin0° = 0
i skoro −0,5 < −0,18 < 0 to −30° < x < 0°
15 lis 08:36