matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
iza:
Oblicz x jesli liczby (
√
4+
√
7
−
√
4−
√
7
)
2
, x+2 , [(2
1
2
)
−1
+
5
8
−1
]
−3
tworza ciag geometryczny
14 lis 22:11
zośka:
(
√
4+
√
7
−
√
4−
√
7
)
2
=4+
√
7
+4−
√
7
−2
√
16−7
=2
14 lis 22:34
zośka:
2
8
1
ostatnia liczba=[
+
]
−3
=2
−3
=
5
5
8
14 lis 22:36
zośka:
x+2
2
−3
=
2
x+2
1
(x+2)
2
=
4
1
1
(x+2)=
lub x+2=−
2
2
5
x=−U[3}{2} lub x=−
2
14 lis 22:39