funkcja
adaś:
Wiedząc, że liczby 2 i 3 są miejscami zerowymi funkcji kwadratowej
f(x)=ax
2+bx+c
14 lis 21:55
aniabb: f=a(x−2)(x−3)
| a(6−2)(6−3) | | 4*3 | |
| = |
| =2 |
| a(5−2)(5−3) | | 3*2 | |
14 lis 21:57
adaś: dzięki
14 lis 21:58
Saizou : zał: a≠0
f(x)=a(x−2)(x−3)
f(6)=a(6−2)(6−3)=a*4*3=12a
f(5)=a(5−2)(5−3)=a*3*2=6a
14 lis 21:58
Eta:
f(x)= a(x−2)(x−3)
| f(6) | | a(6−2)*(6−3) | |
| = |
| = .......... ( "a" się uprości |
| f(5) | | a(5−2)(5−3) | |
14 lis 21:58
Eta:
Echhh ....... idę lepiej poczytać książkę
14 lis 21:59