matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj działanie
damian:
Wykonaj działania:
2
3
x
2
2x
(1+
+
):(
+
+1)
x
x
2
3
3
14 lis 20:54
Saizou :
zał: x≠0
x
2
2x
3
x
2
+2x+3
(
+
+
)=
x
2
x
2
x
2
x
2
x
2
2x
3
x
2
+2x+3
(
+
+
)=
3
3
3
3
x
2
+2x+3
3
3
*
=
x
2
x
2
+2x+3
x
2
14 lis 20:57
Mila:
x≠0
x
2
+2x+3
x
2
+2x+3
x
2
+2x+3
3
:
=
*
=
x
2
3
x
2
x
2
+2x+3
3
=
i x
2
+2x+3≠0 zbadaj ten warunek
x
2
14 lis 21:00
damian:
dzięki
14 lis 21:04