układ z 6 niewiadomymi
jok: Cyfry Q, G, a,b,r,f,h są to liczby, znajdz T, N, P
x, P
y, R
y, R
x,
(1) T = R
x
(2)N = R
y + G
(4)−P
x = R
x
(5)Q = R
y + P
y
| | Rx(h−r) − Ry(a+b) | |
(6)Q = |
| |
| | b | |
14 lis 20:26
jok: Py oraz Px sa skladowymi P
Ry oraz Rx są składowymi R
help me!
14 lis 21:02
konrad: ja to nie rozumiem polecenia
14 lis 21:25
jok: oblicz T, N, Px, Py, Ry, Rx wiedząc, że Q, G, a,b,r,f,h są znane (można powiedzieć że są to
jakieś liczby).
14 lis 21:34
jok: pomoże ktos?
14 lis 22:28
jok: Jest to układ równań
14 lis 22:28
aniabb: ja rozumiem ale nie bardzo chce mi się z tym bawić
14 lis 22:30
jok: a jakąś podpowiedź?
14 lis 22:34
jok: jak nie chcesz się bawić z 6 to moge dac Ci spróbować z 9
14 lis 22:37
aniabb: usiłuję to narysować żeby było łatwiej ale chyba za dużo zabawy .. z braku kątów chyba Ci do
tych składowych zostaje tylko Pitagoras
14 lis 22:45
jok:

Wyznacz maksymalna sile P jaka trzeba użyć aby ciało zostało w spoczynku. Równania mam na 100 %
dobrze
Rozbijam rysunek na 2 części, "Lyche" oraz kolo.
| | f | |
Przy kole mam tarce toczne czyli T = |
| N ( z momentu siły na punkt O. |
| | r | |
Gdzie możesz użyc pitagorasa?
14 lis 23:16
aniabb: zawsze i wszędzie jak mam kąty proste między wektorami a oznaczenia x i y wskazują na
prostopadłość ... nie rozgryzę Twojego rysunku wprowadź jakieś kąty będzie Ci łatwiej
15 lis 00:03
jok: Co nie możesz odczytac?
15 lis 00:18
aniabb: to wszystko wisi w powietrzu
15 lis 08:04
jok: kolo jest "oparte tylko" o ziemie
15 lis 23:33
aniabb: a reszta na czym wisi? i to N tak znienacka to co? skoro N = Ry + G to chyba powinny być na
jednej linii
16 lis 07:28