matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
rvp:
Proszę o pomoc. Liczby zespolone. 1)z
2
+3z*=0 2)(z+1)/(z*−1)=−1
14 lis 20:24
asdf:
z
2
+ 3z = 0 z(z + 3) = 0 z = 0 oraz z = −3 2)
z + 1
= −1 a inaczej...
z − 1
z + 1
−1
=
z − 1
1
mnóż na krzyż
14 lis 20:31