matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż
Rado12344:
sin15+tg30*cos15=
√
6
/3
14 lis 19:24
zibi:
rozpisz tg30 na sin30/cos30; na wspólną kreskę, masz wzór: sin(α+β)= sinαcosβ + cosαsinβ
14 lis 20:04
asdf:
sin30 = 2sin15cos15
14 lis 20:10