matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trojkata rownoramiemmego
piotr:
Oblicz pole trojkata rowmoramiennego ABC, w ktorym /AB/=24, /AC/=/BC/=13
14 lis 19:01
Piotr:
z Pitagorasa : 12
2
+ h
2
= 13
2
⇒ h = 5 P = 12 *5 = 60
14 lis 19:31