matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
14
Feline:
Obl. wartość funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α, wiedząc ze zachodzi podana zależnośc.
1
a) sin
2
α − cos
2
α =
2
b)tgα=3ctgα c)4tgα−3sin
2
α=3cos
2
α
14 lis 18:13
Maturzysta:
a) L=cos2α
1
cos2α=
2
π
2α=
3
π
α=
6
14 lis 18:17
Feline:
skąd to ?
14 lis 18:18