pomocy
niska: rozwiąż równanie:
a) (x−3) 2= (2x−1) (x−3)
14 lis 18:05
Piotr:
przenies na lewo i (x−3) wyciagnij przed nawias.
14 lis 18:05
Kejt: prawo na lewo i wyciągnij co się da przed nawias..
14 lis 18:06
Kejt:
14 lis 18:06
niska: mozesz mi to napisać, bede bardzo wdzieczna
14 lis 18:06
Piotr:
Kejt ładnie rozpisze
14 lis 18:08
niska: no bo jestem zielona w tym....
14 lis 18:09
Kejt: och, ach..ale mi słodzisz

(x−3)
2=(2x−1)(x−3)
(x−3)
2−(2x−1)(x−3)=0
(x−3)(x−3−2x+1)=0
(x−3)(−x−2)=0
(x−3)(x+2)=0
teraz każdy nawias do zera i liczysz 'x'
14 lis 18:09
Piotr:
My też jestesmy
zieloni
14 lis 18:10