matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
GabSoooNik:
Pilneeee Przekształć wzór, żeby wyznaczyć g. T=2π
√
l
g
14 lis 17:59
Godzio:
T
l
=
√
/
2
2π
g
T
2
l
=
4π
2
g
4π
2
g
=
T
2
l
4π
2
* l
g =
T
2
14 lis 18:01
GabSoooNik:
O jej dziękuje bardzo
mnie to by to wieki zajęło
14 lis 18:06