matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Andrzej:
Uzasadnij tożsamość
tgα*ctgα/1-sin
2
α=tg
2
α+1
6 sty 23:16
nmn:
tgα*ctgα/(1-sin
2
α)=tg
2
α+1
1/cos
2
α=tg
2
α+1
cos
2
α*(tg
2
α+1)=1
cos
2
α*(sin
2
α/cos
2
α +1)=1
sin
2
α+cos
2
α=1
1=1
11 sty 18:05