matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosty przykład, a duzo problemu ;/
Gość:
Potrzebuje pomocy z tym przykładem :
cos
x
2
lim
x
→π
x − π
14 lis 17:51
Godzio:
x
x
π
x − π
− cos
= sin(
−
) = sin
2
2
2
2
x − π
sin
2
1
1
1
lim
x→π
−
*
= −1 *
= −
x − π
2
2
2
2
14 lis 17:57
Gość:
Dziękuję
14 lis 18:01