zbiory
Jakub: Działania na zbiorach:
1.Przedstaw zbiór w postaci przedziału lub sumy przedziałów . Podaj jego interpretację
graficzną :
a) A={x:x ≥ −1 i x< 2}
b) B={x:x<1 lub x ≥ 3}
c) C={x:x>1 lub x ≤ 4}
2.Przedstaw przedział za pomocą nierówności ( jak w zadaniu 1)
a) A= (−∞;0>
b) B=<1;2)
c) C= (−∞:−1) U (0;1>
3.Wykonaj działania na zbiorach.
a) (−2;∞)\(0;4>
b) (0;1> \ <0;1)
c) (−∞>\ <−1;0)
14 lis 17:45
Godzio:
1
a) <−1,2)
b) (−
∞,1)U<3,
∞)
c) R
2.
A = {x: x ≤ 0}
B = {x: x ≥ 1 i x < 2}
C = {x x < − 1 lub (x > 0 i x ≤ 1)}
3.
a) (−2,0>U(4,
∞)
b) {1}
c) hmmm
14 lis 17:54
Jakub: dzięki wielkie za pomoc

w 3. C ma chyba być (−
∞;−1) u {0} .
14 lis 18:11