Układ współrzędnych funkcji kwadratowej
Sailes: Proszę o pomoc!
We wspólnym układzie współrzędnych narysuj wykresy funkcji kwadratowych f(x)=−x2−2x−3 oraz
g(x)=(x−1)(x+3). Dla jakich argumentów:
a) f(x)=g(x)
b) funkcja g przyjmuje wartości większe niż funkcja f
c) funkcja g przyjmuje argumenty mniejsze niż funkcja f
14 lis 17:19
Aga1.:

a) f(x)=g(x), gdy
−x
2−2x−3=(x−1)(x+3)
Rozwiąż lub odczytaj z wykresu.
b) Dla jakich x wykres niebieski znajduje się nad fioletowym.
14 lis 17:33
Sailes: Wielkie dzięki
14 lis 17:34