matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania :
licealista :
a) cos8x + sin12x = 0 b) sin3x + sin7x = 0
14 lis 17:16
Bogdan:
π
a) cos8x = −sin12x ⇒ cos8x = sin(−12x) ⇒ cos8x = cos(
+ 12x), dokończ
2
b) analogicznie
14 lis 17:34
chłopek_roztropek:
dziękuję
14 lis 23:18