matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Help:
Jak obliczyć pochodną
1
√
x
14 lis 15:37
Mila:
1
=x
−1/2
√
x
−1
1
(x
−1/2
)=
x
−3/2
=−
2
2
√
x
3
14 lis 15:45
MQ:
1
=x
−0,5
√
x
(x
a
)'=a*x
a−1
14 lis 15:45
Help:
dziękuję
14 lis 15:52
Mila:
14 lis 16:07