liczby rzeczywiste
Kindzior: Prosze o pomoc w rozwiazaniu przykladu :
| 6423 * √8 | | 1 | | 7π | |
| − log4232 − |
| sin |
| |
| 0,5−4 * 4√4 | | 2 | | 6 | |
14 lis 12:10
1.: w czym konkretnie problem? zamieniasz... najpierw do wspolnej postaci... za pi podstawiasz
3,14
pierwiastki liczysz...?
14 lis 12:32
Bogdan:
Nie wstawia się w tym przypadku w miejsce π liczby 3,14
| | 7 | | 1 | | 1 | | 1 | |
sin( |
| π) = sin(π + |
| π) = −sin( |
| π) = − |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 2 | |
14 lis 13:19
Bogdan:
| | log2 32 | | 5 | |
log4 32 = |
| = |
| |
| | log2 4 | | 2 | |
14 lis 13:20