pomoc
pomoocy: sin4x−cos4x=1/2. Pomóżcie...
14 lis 10:47
aniabb:
(sin2x−cos2x)(sin2x+cos2x)=1/2
sin2x−1+sin2x=1/2
sin2x=3/2
sinx= √6/2 lub sinx= −√6/2
14 lis 10:51
camus: Tak właściwie to jest tu rachunek
sin2x−1+sin2x=12
2sin2x=32
sin2x=34
sinx=√34 lub sinx=−√34
14 lis 10:55
aniabb: właśnie..brakowało mi tej dwójki
14 lis 10:57
aniabb: sinx=√3/2 lub −√3/2
14 lis 10:58
camus: teraz tylko jeszcze x znaleść jeszcze i zadanko gotowe
14 lis 10:59
aniabb: x= π/3 +2kπ lub x= π−π/3 +2kπ lub x= −π/3 +2kπ lub x= π+π/3 +2kπ lub
14 lis 10:59