matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Maria:
Wyznacz liczby zespolone spełniające równanie z
6
= −1 Rozwiąż równanie z
2
+iz+2=0
14 lis 09:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
z
6
= −1 rozwiń w postać trygonometryczną z
2
+iz+2=0 Δ = i
2
− 8 = −9 = (3i)
2
z
1
=
z
2
=
14 lis 09:24