matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Krzywe stożkowe
Mario:
wyznaczyć osie , współrzędne ognisk oraz mimośród elipsy x
2
/16+y
2
/9=1
14 lis 07:43
aniabb:
http://oen.dydaktyka.agh.edu.pl/dydaktyka/matematyka/a_matem_1_rok/geometria/repetyt/node30.html
14 lis 07:58
aniabb:
http://jknow.republika.pl/elipsa/elipsa.html
14 lis 07:58
aniabb:
duża oś =8 ,mała oś =6 , c=
√
16−9
=
√
7
, ogniska (±
√
7
,0) mimośród
√
7
/4
14 lis 08:09