matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone liczby
Maria:
Niech z
1
= 1− i
√
3
i z
2
=
1
2
( i +
√
3
) Oblicz
z
1
z
2
14 lis 00:59
asdf:
(1 − i
√
3
)(
√
3
− i)
= mianownik się elegancko skróci
1
/
2
(
√
3
+ i)(
√
3
− i)
14 lis 01:01