matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie trygonometria
Komarek:
√
10
Znajdź wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych, jeśli tgα =
2
18 maj 19:03
Basia:
sinα
tgα=
cosα
sinα
√
10
=
cosα
2
√
10
sinα =
*cosα
2
sin
2
α+cos
2
α=1 trzeba rozwiązać ten układ równań
18 maj 19:09
kacperek:
A mogłby ktoś mi podać wyniki każdej funkcji
/
24 maj 14:54