x
anna: √y+2 −
√y−6= 2
14 lis 00:12
ZKS:
y = 7
14 lis 00:14
anna: ale jak ? ;>
14 lis 00:16
ZKS:
Metoda na oko.
14 lis 00:17
anna: no ok, szkoda tylko że moje oko takie bystre nie jest
14 lis 00:18
aniabb: to dookoła
√y+2=2+√y−6 // do kwadratu
y+2=4+4√y−6+y−6
4=4√y−6
1=√y−6 // do kwadratu
1=y−6
y=7
14 lis 00:22
ZKS:
Musisz trochę popracować nad tym żebyś miała oko bystrzejsze.
√y + 2 −
√y − 6 = 2 /
2
zał y ≥ 6
y + 2 + y − 6 − 2
√(y + 2)(y − 6) = 4
√(y + 2)(y − 6) = y − 4 /
2
(y + 2)(y − 6) = (y − 4)
2
Dokończ.
14 lis 00:24
anna: dzięki

cały czas pracuje
14 lis 00:26