Ile jest równa wartość wyrażenia
Nat: Hej, proszę o pomoc

Ile jest równa wartość wyrażenia (x
2 − 3)(x
4 + 3x
2 + 9) dla x=
6√2
13 lis 23:57
Nat: możliwości to: A. 2− 8 6√2 B. 4 − 4 6√2 C. −16 D. −25
13 lis 23:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
zauważ:
x4+3x2+9 = (x2+3)x2+9
(x2−3)[(x2+3)x2+9] = (x4−9) + 9(x2−3) i podstawiasz
14 lis 00:00
ICSP: (x
2 − 3)(x
4 +3x
2 + 9) = (x
6 − 27)
moim zdaniem prostszy sposób od tego który proponuje [C{Artur]]
14 lis 00:04
jarosz: 2111111111111x2
9 kwi 17:32
koko: Δ
16 kwi 16:27
niewierze: ZAWSZE SPOKO ROZWIĄZANIE
6 paź 11:34
Patrycja: x:4
9 sty 17:07