matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rys
kasia:
jak narysować wykres funkcji? y=2+sinx ? sinx i przesuwam o wektor [0,2] ?
|cosx|
y=
? tego nie mam pojecia
cosx
y= −arccos(x−1) arccosx przesuwam o wektor [1,0] a potem odbijam symetr wzgl osi OX?
13 lis 22:51
kasia:
13 lis 23:05
Aga1.:
IcosI
cosx
y=
=
=1, gdy cosx>0 czyli gdy x∊(2kπ,π+2kπ)
cosx
cosx
k∊C
−cosx
y=
=−1, gdy cosx<0⇔x∊(−π+2kπ,2kπ)
cosx
14 lis 10:45