matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw w postaci potęgi liczby 3
dorcia90:
Przedstaw w postaci potęgi liczby 3
3
−2
*27
6
9
3
13 lis 21:57
Kejt:
27=3
3
9=3
2
i korzystasz ze wzorów: a
m
*a
n
=a
n+m
a
m
=a
m−n
a
n
(a
n
)
m
=a
n*m
do dzieła
13 lis 21:58