wykres
Magda: narysuj wykres funkcji
y = π2 arccos2x
trzeba najpierw narysowac funkcje cos 2x tak, czyli okres bedzie π i bedzie roznowartosciowa w
przedziale <0, π2> tak? wiec jak narysuje arccos2x to zbiorem wartosci bedzie <0 do
π2
a nastepnie bede musiala to pomnozyc przez {π}{2} aby otrzymac ostatecznie funkcje y
=π2arccos2x tak?
13 lis 21:39
Mila:

1)y=arccosx i x∊<−11> zielony
2) y=arccos(2x) "zagęszczenie"( zwężenie) niebieski
| | π | |
3) y= |
| arccos(2x) "wydłużenie różowy |
| | 2 | |
13 lis 23:50