matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
JosePH:
Wartość wielomianu W(x)=x
3
−x
2
w punkcie a jest równa 6a. Wówczas maksymalny zbiór, do którego należy liczba a to ? Jak się zabrać do tego zadania, bo nie za bardzo rozumiem 6a=x
3
−x
2
x
3
−x
2
a =
6
i co dalej
13 lis 21:21
Saizou :
f(a)=6a
13 lis 21:22
kambik:
a
3
− a
2
= 6a
13 lis 21:24
dsadas:
RTS JAZDA Z KURWAMI
13 lis 21:48
ZKS:
ZKS a nie RTS.
13 lis 21:53