Oblicz wartość
ArEk: Funkcja kwadratowa określona wzorem f(x)=x2 +bx+c ma miejsce zerowe −2 i 3.Wskaż wartość
wspólczynników b i c.
13 lis 19:01
krystek: y=(x−x1)(x−x2) podstaw m zerowe i wylicz.
13 lis 19:43
Eta:
2/ sposób ze wzorów Viete'a
a=1
x1+x2= −b ⇒ −2+3=−b ⇒ b=......
x1*x2= c ⇒ (−2)*3=c ⇒ c=..
13 lis 19:56
krystek: Witaj Eto jaki ładny kolorek. A co myślisz o postępach "a "?
13 lis 19:59
krystek: @Eto , na podstawach maja wzory Viete'a?
13 lis 20:06
Eta:
Hej
krystek 
Ochhh .... w ogóle nie widzę,nawet i za dwa lata ! (chęci są,ale......efektów nie ma i żal
13 lis 20:07
krystek: Szkoda chłopaka , męczy się.
13 lis 20:10