funkcja
adaś: liczba −3 jest jednym z miejsc zerowym funkcji: g(x)=x2+4x+c. oblicz wartość funkcji g dla
argumentu
−1.
niby proste, ale nie wiem co zrobić z tym.
próbuje jakoś c wyznaczyć najpierw podkładająć −3 za x ale wychodzi mi g(x)= −3+x
13 lis 18:42
adaś: ?
13 lis 19:05
Eta:
Echh
adaś 
g(−3)=0 to (−3)
2+4*(−3)+c=0 ⇒ c= 3
g(x)= x
2+4x+3 to g(−1)=........... dokończ
13 lis 19:13
Skipper: g(−3)=0=(−3)
2−12+c ... c=?
i dopiero teraz f(−1)=

?
13 lis 19:15
adaś: aha o to chodziło , proste , dzięki
13 lis 19:18