wielomiany
paula: w(x)−35+2x4−3x2+5x−1 jaki wyjdzie wynik chce sie upewnic
18 maj 17:22
tim: Ale ile ma sie rownać?
18 maj 17:23
paula: −87
18 maj 17:24
paula: moglam cos pomylic z minusami
18 maj 17:25
tim: Ale wielomian ..
18 maj 17:25
paula: zapomnialam pod x=−2 sorki
18 maj 17:27
tim: Napisz całe porządnie, bo miało chyba być 3x5
18 maj 17:28
paula: w(x)=−3x5+2x4−3x2+5x−1
18 maj 17:31
tim: I co dalej.
18 maj 17:32
paula: =−3(−2)5+2(−2)4−3(−2)2+5(−2)−1=−87
18 maj 17:35
tim: Ze znakami namieszałaś
18 maj 17:37
paula: wiem o tym nikt nie jest idealny
18 maj 17:39
tim: 
−3 * −2
5 + 2 * 2
4 − 3 * 2
2 + 5 * −2 − 1
Teraz spróbuj − * − = +
18 maj 17:41
paula: a teraz wyszlo 125 ale jeszcze zobacze ten przyklad a poza tym wiem ze minus i minus to plus
18 maj 17:48