matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy podane równania są równoważne.
Paulaa:
a) x2=4 oraz x=2 b) 2(x+7)=x oraz −x+6=20 c) 3x2=3x oraz 2x=0 d) x(x+8)=0 oraz 2−x=10
13 lis 18:18
Paulaa:
prosze o pomoc
!
13 lis 18:42