matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
AWDAWD
karolajn:
Ile jest liczb naturalnych podzielnych przez 7 ,które leząna osi liczboweej między 47 a 1000 ?
13 lis 17:31
M:
27 sty 06:01
:
1000
46
[
]− [
]
7
7
27 sty 09:41
karol:
49,56,63,........., 994 −−c. arytm a
1
=49, r=7 ,a
n
=994 a
n
=49+(n−1)*7 n= 136
27 sty 22:52