wykresy
ja: Mam takie polecenie : znaleźć wykresy funkcji zdaniowych Φ(x,y) gdzie zakresem zmenności
zmiennej x i y jest zbiór R:
a) x < y
b) x =< y
13 lis 16:30
Basia:
rysujesz prostą y=x
(b) y≥x czyli półpłaszczyzna od tej prostej w górę
(a) y>x czyli półpłaszczyzna od tej prostej w górę bez krawędzi y=x
13 lis 16:43
dan: pomóżcie mam obliczyć 2x2−1−3x2≥3x2−1−2x2+2 tam gdzie jest x2(x kwadrat)
13 lis 16:51
Basia: chyba niedawno Eta to liczyła; poszukaj
13 lis 16:51
dan: nie znalazłem
13 lis 16:56