obszar zbieznosci
zadanko: Wyznacz obszar zbieznosci i granice dla ciagow funkcyjnych. Czy zbieznosc jest jednostajna w
zbiorze zbieznosci punktowej
f
n (x)=U{1]{1+n
x}, x≥0
lim
11+nx=u{1}{2] dla x=0
0 dla x>0
Tylko nie wiem jak policzyc promien zbieznosci i sprawdzic ta jednostajnosc w zbiorze
zbieznosci punktowej. Troche mam dalej problem z rozroznieniem zbieznosci punktowej od
jednostajnej
zadanko: Wyznacz obszar zbieznosci i granice dla ciagow funkcyjnych. Czy zbieznosc jest jednostajna w
zbiorze zbieznosci punktowej
0 dla x>0
Tylko nie wiem jak policzyc promien zbieznosci i sprawdzic ta jednostajnosc w zbiorze
zbieznosci punktowej. Troche mam dalej problem z rozroznieniem zbieznosci punktowej od
jednostajne