matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są wielomiany P(x)=4x^3-3x+2 oraz Q(x)=x+1. Wyznacz wielomian R(x), jeśli:
Magda:
Dane są wielomiany P(x)=4x
3
−3x+2 oraz Q(x)=x+1. Wyznacz wielomian R(x), jeśli: a) R(x)=3*P(x)+2*Q(x) b) R(x)=P(x)*Q(x)+2*P(x).
13 lis 14:14
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
13 lis 14:30