matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykresy funkcji f
kubek:
W jaki sposób naszkicować wykresy tych funkcji: a) f(x)= sgn(x
2
− 4)
|x − 2|
b) f(x)=
x − 2
c) f(x)= [x + 2]
13 lis 13:12
Bogdan:
spróbuj określić najpierw funkcję g(x) = sgn(x)
13 lis 13:16
Aga1.:
a) sgn(x
2
−4)=1, gdy x
2
−4>0 sgn(x
2
−4)=0, gdy x
2
−4=0 sgn(x
2
−4)=−1, gdy x
2
−4<0
x−2
b) f(x)=
=1, gdy x−2>0
x−2
−(x−2)
f(x)=
=−1, gdy x−2<0
x−2
13 lis 13:22
ooolviaaa:
−1
f(x) =
1−x
18 wrz 18:45
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick